Green Stats & Facts

3 σερί νίκες μετράει την τελευταία τριετία ο Παναθηναϊκός στις πρεμιέρες του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Πράσινοι την περασμένη σεζόν έκαναν εκκίνηση με 3-0 επί του Βόλου, το 2022-23 άρχισαν με 1-0 επί του Ιωνικού και το 2021-22 με 4-0 επί του Απόλλωνα.

4 φορές κατά την τελευταία δεκαετία ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει το πρωτάθλημα με ματς στην έδρα του και έχει ισάριθμες νίκες. Την τελευταία φορά που γκέλαρε σε εντός έδρας πρεμιέρα ήταν στις 27 Αυγούστου 2010 στο παιχνίδι με την Ξάνθη (1-1, 9’ Πετρόπουλος – 51’ Έλινγκτον) που έγινε στη Λεωφόρο κεκλεισμένων των θυρών με διαιτητή τον Τάσο Σιδηρόπουλο!

1 φορά στην ιστορία της Super League έχουν αναμετρηθεί σε πρεμιέρα ο Παναθηναϊκός με τον Αστέρα Τρίπολης. Συνέβη στις 13 Σεπτεμβρίου 2020 στο Θ. Κολοκοτρώνης, όπου οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 με γκολ του Ριέρα στο 73’. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν και πάλι ο Σιδηρόπουλος!

2.142 αγώνες συμπληρώνει ο Παναθηναϊκός στη μεγάλη κατηγορία από καταβολής Α’ Εθνικής (σεζόν 1959-60). Οι Πράσινοι έχουν απολογισμό 1301 νίκες, 484 ισοπαλίες και 356 ήττες.

3.972 γκολ έχουν πετύχει οι Πράσινοι στο σύνολο των αγώνων τους σε Α’ Εθνική και Super League. Παράλληλα, έχουν δεχθεί 1.687 τέρματα.

269 συμμετοχές έχει ο Ζέκα συνολικά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και φυσικά είναι ο παίκτης που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας των εν ενεργεία παικτών της ομάδας. Αν παίξει κόντρα στον Αστέρα θα «στρογγυλέψει» τις παρουσίες του φτάνοντας τις 270!

22 ποδοσφαιριστές έχει χρησιμοποιήσει ο Ντιέγκο Αλόνσο στα τέσσερα επίσημα ματς που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής στο Europa League.

410 λεπτά έχουν παίξει ο Ντραγκόφσκι και ο Μλαντένοβιτς, οι μοναδικοί παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό στις τέσσερις αναμετρήσεις με την Μπότεφ και τον Άγιαξ!

4 παρουσίες -δηλαδή συμμετοχή σε όλα τα ματς του Τριφυλλιού για τη νέα σεζόν- πέραν του Ντραγκόφσκι και του Μλαντένοβιτς έχουν επίσης οι Γεντβάι, Μπακασέτας, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Αράο, Γερεμέγεφ, Ίνγκασον, Μαξίμοβιτς. Οι τρεις τελευταίοι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον μία φορά ως αλλαγή, ενώ οι υπόλοιποι ήταν σε όλα βασικοί.

3 γκολ έχει πετύχει σε τέσσερις αγώνες με Μπότεφ και Άγιαξ ο Γερεμέγεφ, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ του Τριφυλλιού στο ξεκίνημα της σεζόν. Από ένα έχουν οι Μπακασέτας, Τζούριτσιτς και Τετέ.

2 ασίστ έχει ο Μλαντένοβιτς σε τέσσερις αναμετρήσεις (στα δύο ματς με την Μπότεφ) και ηγείται στη σχετική λίστα των παικτών του Παναθηναϊκού.

3 δοκάρια έχουν προλάβει να «σημαδέψουν» οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε τέσσερις αγώνες! Δύο έχει ο Μπακασέτας με Μπότεφ και Άγιαξ και ένα ο Τζούριτσιτς.