Green Stats & Facts

123 παρουσίες με τον Παναθηναϊκό έφτασε στη Super League ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος έπαιξε βασικός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ολλανδός αμυντικός έμεινε μόνος στην έκτη θέση των ξένων παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου στο πρωτάθλημα. Ξεπέρασε τον Νασίφ Μόρις που είχε σταματήσει στις 122. Μπροστά του βρίσκονται οι Ρενέ Χένρικσεν (136), Ζέκα (205), Χουάν Ραμόν Ρότσα (227), Γιόζεφ Βάντσικ (249) και Κριστόφ Βαζέχα (390). Αγωνίζεται στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2019.

270 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις συμπλήρωσε ο Ζέκα με τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Είναι ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας καθώς έκανε το ντεμπούτο του με το Τριφύλλι περίπου τέτοιες ημέρες το 2011. Στις 18 Αυγούστου εκείνης της χρονιάς, είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (3-0).

50 συμμετοχές συμπλήρωσε με τον Παναθηναϊκό σε όλες τις διοργανώσεις ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2023 και έναν χρόνο μετά πιάνει μια 50άδα αγώνων με το Τριφύλλι.

3 είναι πλέον οι Ουρουγουανοί παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού μετά το ντεμπούτο του Φακούντο Πελίστρι απέναντι στη Λανς στον πρώτο αγώνα για τα play offs του Conference League. Ο πρώτος ήταν ο Μπρούνο Φορναρόλι, ο οποίος αγωνίστηκε 26 φορές (2 γκολ) σε όλες τις διοργανώσεις με τους Πράσινους τη σεζόν 2012-13 και ο δεύτερος ήταν ο Αντριάν Μάρτιν Μπαλμπόα, ο οποίος έκανε μόλις μία συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας τη σεζόν 2013-14.

8 γκολ έφτασε ο Φώτης Ιωαννίδης στα Κύπελλα Ευρώπης. Ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού πέτυχε ένα ασύλληπτο τέρμα απέναντι στη Λανς και μπήκε στο Top 10 των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Κριστόφ Βαζέχα με 25 γκολ κι ακολουθεί ο Δημήτρης Σαραβάκος με 23. Από 16 έχουν ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ από έντεκα έχουν πετύχει ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Μάρκους Μπεργκ. Έπονται με εννέα ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, ενώ από οκτώ έχουν, πέραν του Φώτη, οι Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Μπασινάς και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

6 είναι οι Γερμανοί που έχουν παίξει με τον Παναθηναϊκό μετά το ντεμπούτο του Φίλιπ Μαξ στην αναμέτρηση με τον Αστέρα. Ο πρώτος Γερμανός που φόρεσε τα πράσινα στα χρόνια της Α’ Εθνικής/Super League ήταν ο Βάλτερ Βάγκνερ το 1978-79. Ακολούθησαν ο άτυχος Καρλ Χάιντς Φλίπσεν και ο Μάρκο Βίλα από το 1999 ως το 2001, ο κοσμαγάπητος Μάρκους Μινχ από το 2003 ως το 2005 και ο Γενς Βέμερ που έμεινε στην ομάδα από το 2015 ως το 2018 αλλά έπαιξε μόλις 10 ματς!

25 ποδοσφαιριστές έχει χρησιμοποιήσει πλέον ο Ντιέγκο Αλόνσο στα έξι επίσημα ματς που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα, Europa και Conference League. Ο Πελίστρι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του απέναντι στη Λανς, ο Μαξ στην πρεμιέρα πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στο ίδιο ματς έπαιξε για πρώτη φορά στη σεζόν και ο Λοντίγκιν.

525 λεπτά έχει αγωνιστεί ο Μλαντένοβιτς, ο οποίος έχει τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στο ρόστερ της ομάδας. Έπειτα από έξι αναμετρήσεις πάντως, δεν υπάρχει πια παίκτης, που να μην έχει χάσει λεπτό. Ακολουθεί με 521’ ο Μπακασέτας και με 511’ ο Αράο.

6 παρουσίες -δηλαδή συμμετοχή σε όλα τα ματς του Τριφυλλιού στη νέα σεζόν- έχουν επτά ποδοσφαιριστές. Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Μπακασέτας, Τζούριτσιτς, Μαξίμοβιτς και Γερεμέγεφ έχουν φωνάξει «παρών» και στις έξι επίσημες αναμετρήσεις των Πρασίνων. Έχασαν το σερί ο Ντραγκόφσκι και ο Ίνγκασον, οι οποίοι δεν έπαιξαν με τον Αστέρα και ο Μαντσίνι που ήταν τιμωρημένος για το παιχνίδι με τη Λανς.

3 γκολ έχει πετύχει σε έξι αγώνες με Μπότεφ, Άγιαξ, Αστέρα και Λανς ο Γερεμέγεφ, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ του Τριφυλλιού στο ξεκίνημα της σεζόν. Από ένα έχουν οι Μπακασέτας, Τζούριτσιτς, Τετέ και ο Ιωαννίδης που άνοιξε λογαριασμό στη σεζόν με το απίθανο τέρμα που πέτυχε στη Γαλλία.

2 ασίστ έχει ο Μλαντένοβιτς σε τέσσερις αναμετρήσεις (στα δύο ματς με την Μπότεφ) και ηγείται στη σχετική λίστα των παικτών του Παναθηναϊκού.