Head 2 Head

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει για έκτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων τη Λανς, την οποία υποδέχεται για τρίτη φορά στην έδρα του, ενώ παράλληλα αναζητά την τρίτη του πρόκριση απέναντι σε Γάλλους μετά την Οσέρ τη σεζόν 1987-88 και τη Μαρσέιγ το περασμένο καλοκαίρι…

5 φορές έχουν αναμετρηθεί συνολικά ο Παναθηναϊκός με τη Λανς. Οι Πράσινοι έχουν απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες (όλες εκτός έδρας), ενώ τα γκολ είναι 3-6. Οι Λανσουά πήραν την πρόκριση στο προηγούμενο νοκ άουτ ζευγάρι αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων τη σεζόν 2006-07.

2 αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων έχουν γίνει στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός έχει μία νίκη (1-0) και μία ισοπαλία (0-0).

3 παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν σκοράρει εις βάρος της Λανς: ο Λεωνίδας Βόκολος, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος έχει την ευκαιρία να… ντουμπλάρει τα τέρματά του απέναντι στους Λανσουά.

4 γκολ έχει πετύχει ο Ιωαννίδης εις βάρος γαλλικών ομάδων! Το περασμένο καλοκαίρι στα προκριματικά του Champions League μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις με τη Μαρσέιγ προτού βρει ξανά δίχτυα στη διαδικασία των πέναλτι στην επική πρόκριση των Πρασίνων στο Βελοντρόμ. Σκόραρε και στις δύο αναμετρήσεις που ακολούθησαν με τη Ρεν για τους ομίλους του Europa League, ενώ φυσικά πέτυχε και το απίθανο γκολ εις βάρος της Λανς στο Μπολάρ-Ντελελίς πριν από μία εβδομάδα.

7 φορές έχει υποδεχτεί ο Παναθηναϊκός γαλλική ομάδα στην Αθήνα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το Τριφύλλι έχει νικήσει τέσσερις φορές, ενώ έχει μία ισοπαλία και δύο ήττες. Αυτά τα δύο χαμένα ματς από Οσέρ και Ρεν έχουν πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο.

4 ματς έχουν γίνει στο ΟΑΚΑ απέναντι σε Γάλλους και ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος! 2-0 με την Οσέρ το ‘87, 3-1 με τη Ναντ το ‘95, 1-0 με τη Λανς το ‘98 και 0-0 με τη Λανς το 2007.

16 φορές έχει αναμετρηθεί συνολικά (εντός και εκτός έδρας) ο Παναθηναϊκός με γαλλικούς συλλόγους. Έχει νικήσει τέσσερις φορές, ενώ μετράει τρεις ισοπαλίες και εννέα ήττες.

4 φορές έχει παίξει ο Παναθηναϊκός σε διπλή νοκ άουτ αναμέτρηση με Γάλλους. Έχει προκριθεί απέναντι σε Οσέρ (1987-88) και Μαρσέιγ (2023-24) κι έχει αποκλειστεί από Οσέρ (2003-04) και Λανς (2006-07). Τα υπόλοιπα ματς έγιναν σε φάσεις ομίλων.

37 χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη φορά που γαλλική ομάδα επισκέφτηκε την έδρα του Παναθηναϊκού. Τον Σεπτέμβριο του 1987 οι Πράσινοι του Βασίλη Δανιήλ επικράτησαν με 2-0 της Οσέρ στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA παρά την ήττα με 3-2 στη ρεβάνς.

6 γαλλικές ομάδες έχει αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στην ευρωπαϊκή του ιστορία: τη Λανς σε τρεις διαφορετικές περιόδους, την Οσέρ σε δύο και από μία φορά τις Ναντ, Παρί, Μαρσέιγ και Ρεν.