Green Stats & Facts

20 γκολ σε 60 συμμετοχές συμπλήρωσε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα ο Άντραζ Σπόραρ με το νικητήριο τέρμα που πέτυχε στο 96’ της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό για τη δεύτερη αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ο Σλοβένος φορ μετράει 83 παρουσίες σε όλες τις διοργανώσεις με το Τριφύλλι έχοντας σκοράρει 28 γκολ.

6 φορές ο Σπόραρ έχει δώσει λύση στο φινάλε ενός ματς προσφέροντας πολύτιμους βαθμούς στον Παναθηναϊκό. Τη σεζόν 2022-23 σκόραρε το 1-0 με τον Άρη στο 88’, το 1-1 με τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις και το 0-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 90’. Την επόμενη χρονιά (2023-24) πέτυχε το 1-2 με τη Λαμία στο 88’ και το 2-2 με τον ΟΦΗ στο 82’. Φυσικά προ ημερών βρήκε δίχτυα στο 96ο λεπτό απέναντι στον Λεβαδειακό για το τελικό 1-0.

8 γκολ σε 17 συμμετοχές μετράει στα Κύπελλα Ευρώπης ο Φώτης Ιωαννίδης. Το τέρμα που πέτυχε εις βάρος της Λανς την περασμένη εβδομάδα είναι βέβαιο ότι θα μνημονεύεται για χρόνια καθώς είναι ένα απ’ τα ωραιότερα γκολ που έχει πετύχει ποτέ ελληνική ομάδα στην Ευρώπη. Άκρως εντυπωσιακή όμως ήταν και η παρουσία του την περασμένη σεζόν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα με 7 τέρματα σε 12 παρουσίες!

25 γκολ έχει στα Κύπελλα Ευρώπης ο «τρελοπολωνός» αρχισκόρερ του Παναθηναϊκού Κριστόφ Βαζέχα και 23 ο μέγας Δημήτρης Σαραβάκος. Από 16 έχουν ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ από 11 έχουν πετύχει ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Μάρκους Μπεργκ. Έπονται με 9 ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, ενώ από 8 έχουν -πέραν του Φώτη- οι Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Μπασινάς και Δημήτρης Παπαδόπουλος. Βρίσκεται ήδη στο Top-10 των ευρωσκόρερ του Τριφυλλιού.

351 έγιναν οι παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού στα Κύπελλα Ευρώπης. Ο Φακούντο Πελίστρι, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το Τριφύλλι απέναντι στη Λανς στο Μπολάρ-Ντελελίς, ήταν εκείνος που προστέθηκε στη λίστα την περασμένη εβδομάδα.

149 συμμετοχές έχει συνολικά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος κυνηγάει τις 150. Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα καθώς δεν είναι πολλοί οι παίκτες που έχουν πιάσει αυτό το ορόσημο. Εκεί πλησιάζει και ο Ιωαννίδης, ο οποίος έχει 147 παρουσίες σε όλες τις διοργανώσεις με τους Πράσινους.

306 ευρωπαϊκά ματς έχει δώσει ο Παναθηναϊκός στην ιστορία του. Οι Πράσινοι έχουν 107 νίκες, 72 ισοπαλίες και 127 ήττες, ενώ τα γκολ είναι 371 υπέρ και 412 κατά.

152 αγώνες μετράει το Τριφύλλι εντός έδρας στα Κύπελλα Ευρώπης. Οι Πράσινοι έχουν απολογισμό 72 νίκες, 39 ισοπαλίες και 41 ήττες. Τα γκολ είναι 232 υπέρ και 156 κατά.

607 λεπτά έχει αγωνιστεί ο Ντραγκόφσκι, ο οποίος πέρασε πρώτος στη σχετική λίστα των Πρασίνων κατά την τρέχουσα σεζόν. Ακολουθεί ο Γεντβάι με 594’, ο Μπακασέτας με 580’, ο Μλαντένοβιτς με 553’ και ο Αράο με 534’.

25 ποδοσφαιριστές έχει χρησιμοποιήσει ο Ντιέγκο Αλόνσο στα επτά επίσημα ματς που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα, Europa και Conference League.

7 συμμετοχές σε σύνολο επτά αγώνων στο ξεκίνημα της σεζόν έχουν επτά ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού: Γεντβάι, Μπακασέτας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τζούριτσιτς, Μαξίμοβιτς και Γερεμέγεφ έχουν το απόλυτο των συμμετοχών μέχρι τώρα.

9 γκολ έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής. Τα περισσότερα τέρματα η ομάδα τα έχει πάρει απ’ τους σέντερ φορ: 3 έχει ο Γερεμέγεφ κι από ένα ο Ιωαννίδης με τον Σπόραρ. Έχουν σκοράρει και οι Μπακασέτας, Τζούριτσιτς και Τετέ, ενώ υπάρχει κι ένα αυτογκόλ.