Με τον πλέον επίσημο τρόπο ανακοινώθηκε η συνεργασία των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναΐκού – του Δικτύου Ακαδημιών της ΠΑΕ Παναθηναΐκός που αριθμεί 65 ακαδημίες και 6.000 αθλητές σε 7 χώρες του κόσμου – με την ακαδημία ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας, μέλους του ομίλου Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, την περασμένη Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του ομίλου και με αφορμή την τελετή λήξης της φετινής αγωνιστικής χρονιάς για την ακαδημία της Καλαμάτας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Χρήστος Μπένος ενώ σε αυτήν παρεβρέθησαν μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτρης Μπούχαλης – αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαμάτας, η κα Μαρία Οικονομάκου- πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, ο κ. Αριστείδης Σταθόπουλος – Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Β’ αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο και πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Μεσσηνίας, ο κ. Φώτης Μπουγάς – ιδιοκτήτης των εκπαιδευτηρίων Μπουγά και ο κ. Γιώργος Καπουράνης – Πρόεδρος των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού.

Παρεβρέθησαν επίσης όλοι οι αθλητές της ακαδημίας μαζί με τους γονείς τους οι οποίοι άκουσαν τον κ. Καπουράνη αλλά και τους υπεύθυνους της ακαδημίας να αναλύουν το πλάνο δράσης των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναΐκού, δίνοντας έμφαση στις πλούσιες παροχές που απολαμβάνουν οι αθλητές των ακαδημιών του Δικτύου, στο πλαίσιο αξιολόγησης των ποδοσφαιρικών ικανοτήτων των αθλητών και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των προπονητών.

Από τη μεριά του ο ιδιοκτήτης των εκπαιδευτηρίων κ. Μπουγάς ανέφερε ότι ότι είναι μεγάλη τιμή για την ακαδημία του Άρι Καλαμάτας να ανήκει στην μεγάλη ποδοσφαιρική οικογένεια του Παναθηναΐκού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μικροί φίλοι του Α.Π.Σ. ΑΡΙΣ Καλαμάτας είχαν την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο στο γήπεδο των εκπαιδευτηρίων, να ασχοληθούν με κατασκευές από μπαλόνια αλλά και να «βαφτούν» στα χρώματα της ομάδας τους και φυσικά του Παναθηναϊκού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη ρίψη πυροτεχνημάτων που έδωσαν μια ξεχωριστή λάμψη και εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους.