Στη σημερινή, πρωινή προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού επιδόθηκαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Το απογευματινό πρόγραμμα περιελάμβανε: ζέσταμα, ασκήσεις με πάσες, αγωνιστικά τετράγωνα, δίτερμα με περιορισμούς και ελεύθερο δίτερμα στο μισό γήπεδο. Ατομικά προπονήθηκαν οι Μάντζιος, Λεοντίου και Σιμάο.

Στη σημερινή προπόνηση ενσωματώθηκαν και οι Γκοβού, Σισέ, Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, και Σεϊταρίδης. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που συμμετείχαν στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, υποβλήθηκαν στα πρώτα εργομετρικά τεστ και ακολούθησαν ήπιο πρόγραμμα εκγύμνασης.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ανακοινώθηκε και η αποστολή της ομάδας που θα αναχωρήσει το Σάββατο 17/7 για την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Σε αυτή, πέρα των διεθνών συμμετέχουν οι: Μπιάρσμιρ, Κλέϊτον, Γκάμπριελ, Γκαλίνοβιτς, Καντέ, Λέτο, Ρουκάβινα, Σαριέγκι, Σιμάο, Καρνέζης, Μαρίνος, Μαχλελής, Πετρόπουλος, Ραντοβάνοβιτς, Σταμπολζίεφ, Λαγός, Μαυρίας, Φέτσης, Δημούτσος και Μελίσσης.