Η greenteam στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών υποστήριξε δύο εκδηλώσεις του κέντρου θεραπείας εξαρτημένων ατόμων (ΚΕΘΕΑ).
Στις 26.06 έδωσε το “παρών” σε εκδήλωση στις φυλακές Κορυδαλλού όπου διεξήχθη φιλικός αγώνας ανάμεσα σε ομάδες κρατουμένων, δεσμοφυλάκων, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων και στις 30.06 διοργάνωσε σε συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, φιλικό αγώνα ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Θεραπευτικής Κοινότητας “Στροφή”. Και στις δυο κοινωνικές ενέργειες η greenteam πρόσφερε αναμνηστικές πλακέτες και μοίρασε δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τις δυο εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Ισότητας και Κοινωνικής Ένταξης Αθηνών Αλεξία Έβερτ Αλβέρτη και άλλοι κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς.

Κεντρικό σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων του ΚΕΘΕΑ ήταν το: «Η ουσία είναι η ένταξη». Στόχος της εκστρατείας ήταν η αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαρτημένοι και η ανάδειξη της ανάγκης τους για κοινωνική ένταξη. Κεντρικό μήνυμα των εκδηλώσεων ήταν ότι η θέση των εξαρτημένων είναι στη θεραπεία και όχι στη φυλακή και των απεξαρτημένων στην κοινωνία και όχι στο περιθώριο.

Οπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της greenteam κ. Βασίλης Παρθενόπουλος: “ Οι χρήστες δεν είναι πρόβλημα, έχουν πρόβλημα. Είναι καθήκον της greenteam και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να υποστηρίζουν τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι νέοι για την απεξάρτηση και την επανένταξη στο κοινωνικό σύνολο. Η καταπολέμηση των Ναρκωτικών είναι ένα σύγχρονο πρόβλημα που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να λυθεί. Πρέπει ο κόσμος να ενημερωθεί και να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί τους νέους στην προσπάθεια τους για ισότιμη κοινωνική ένταξη.”