Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, 23 φίλοι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ απο το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών και Ενηλίκων ΑμεΑ «Ορίζοντες» , επισκέφθηκαν σήμερα (26.1.2011) το Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, παρακολούθησαν την απογευματινή προπόνηση της ομάδας και στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τους πάικτες.

Το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, Ειδικώς Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο που δημιουργήθηκε το 1998 από γονείς Ατόμων με Αναπηρία, επιστήμονες και ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής Άγιος Δημήτριος – Αττικής. Λειτουργεί ως Μονάδα εξυπηρέτησης αναγκών εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό στον Άγιο Δημήτριο – Αττικής, εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη Νομαρχία Αθηνών και διοικείται από 7μελές Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται κυρίως από γονείς ατόμων με αναπηρίες.

Με βάση την ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΑΡ. 1506/30.6.98 και την ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡ.4710/7.12.98 που έχουν αποκτηθεί από τη Νομαρχία Αθηνών, η Μονάδα λειτουργεί τόσο σαν Κέντρο ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, όσο και σαν Κέντρο ΠΡΟ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ.

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» απευθύνεται σε άτομα 15-35 ετών με Νοητική Υστέρηση και ήπιες διαταραχές συμπεριφοράς και σε Άτομα με Αυτισμό μέσης ή Υψηλής λειτουργικότητας.

Λειτουργεί από Δευτέρα – Παρασκευή από 8:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Βασικός σκοπός του Κ.Ε.Ε.Π.Α. είναι η διαρκής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρία. Επίσης, σκοπός μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των εκπαιδευομένων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, την κοινωνική τους ενσωμάτωση και την βελτίωση ποιότητας ζωής των εκπαιδευόμενων, αλλά και των οικογενειών τους.

-Το κοινωνικό έργο που προσφέρει το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» είναι ουσιαστικό. Πρωτοπορεί με την εκπαίδευση και την απασχόληση ατόμων με αυτισμό από εξειδικευμένο προσωπικό με την εφαρμογή πρωτοποριακών προγραμμάτων. Ελάχιστοι εκπαιδευτικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα φιλοξενούν και εκπαιδεύουν άτομα με αυτισμό ηλικίας 15 ετών και άνω.

Επικοινωνία:
ΚΕΕΠΕΑ «Ορίζοντες»
Λεωφόρος Καλλιφρονά 5
173 41 ‘Αγιος Δημήτριος
Τηλ./Fax: 2109766144
E-mail: [email protected] , [email protected]
Ιστοσελίδα: www.keepea.gr