Οι δύο μεγάλοι στόχοι της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι η αγωνιστική αξιολόγηση των 6.000 αθλητών της καθώς και η εκπαίδευση των προπονητών των ακαδημιών του Δικτύου.
Για την επίτευξη των παραπάνω εισήχθη στο σχεδιασμό της μία πολύ σημαντική καινοτομία που είναι η διοργάνωση διήμερων προγραμμάτων αγωνιστικής αξιολόγησης σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο.
Τα διήμερα αυτά θα διοργανωθούν σε 7 πόλεις της Ελλάδας αλλά και στη Λεμεσό της Κύπρου και σε αυτά θα συμμετάσχουν οι 100 καλύτεροι αθλητές των ακαδημιών που βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική περιοχή με την πόλη διεξαγωγής αλλά και οι προπονητές όλων αυτών των ακαδημιών.
Η αξιολόγηση των αθλητών περιλαμβάνει την διενέργεια εργομετρικών εξετάσεων αλλά και τεστ ικανοτήτων καθώς και την συμμετοχή τους σε αγώνες επίδειξης ενώ στους προπονητές θα γίνει εκπαιδευτικό σεμινάριο και πρακτική εξάσκηση.
Οι αθλητές που θα αξιολογηθούν θα είναι γεννημένοι τα έτη 1995-1996-1997-1998 και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα διεκδικήσουν την ένταξη τους στην κεντρική ακαδημία του Παναθηναϊκού αφού οι 120 αθλητές που θα ξεχωρίσουν από τις 8 αυτές αξιολογήσεις θα συμμετάσχουν σε επίσημο δοκιμαστικό στα τέλη Απριλίου και όσοι εξ αυτών ξεχωρίσουν εκ νέου θα διαβούν τις πύλες της Παιανίας.
Αντίστοιχα οι προπονητές που θα περάσουν επιτυχώς τη διαδικασία εξάσκησης θα λάβουν τις ανάλογες πιστοποιήσεις από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Η παραπάνω διαδικασία θα γίνεται κάθε χρόνο τόσο για τους αθλητές όσο και τους προπονητές (των οποίων η θεματολογία της εξάσκησης θα αλλάζει κάθε φορά) με συνέπεια να επιτευχθεί η ποιοτική εκπαίδευση των προπονητών αλλά και η καλύτερη δυνατή επιλογή αθλητών για την κεντρική ακαδημία της Παιανίας από το πλήθος των 6.000 αθλητών που αριθμεί αυτή τη στιγμή η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Οι πόλεις διεξαγωγής των διημέρων είναι οι κάτωθι:
· Λαμία (θα συμμετάσχουν οι ακαδημίες της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς)
· Λεμεσός (θα συμμετάσχουν όλες οι ακαδημίες της Κύπρου)
· Πάτρα (ακαδημίες Πελοποννήσου, Ιονίων νήσων και Δυτικής Στερεάς)
· Αθήνα (ακαδημίες Αττικής και νήσων Αιγαίου)
· Ρέθυμνο (ακαδημίες Κρήτης)
· Ιωάννινα (ακαδημίες Ηπείρου)
· Θεσσαλονίκη (ακαδημίες Μακεδονίας)
· Κομοτηνή (ακαδημίες Θράκης)

ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Η πρώτη πόλη που θα φιλοξενήσει τα διήμερα αγωνιστικής αξιολόγησης είναι η Λαμία το προσεχές Σαββατοκύριακο 14 και 15 Νοεμβρίου. Αμφιτρύωνας θα είναι η ακαδημία ΑΙΑΝΤΑΣ ΛΑΜΙΑΣ που εδρεύει στο αθλητικό κέντρο LAMIA SOCCER CLUB και που είναι μία από τις μεγαλύτερες ακαδημίες του Δικτύου.
Εκτός από τους νεαρούς αθλητές και τους προπονητές του ΑΙΑΝΤΑ ΛΑΜΙΑΣ στην αξιολόγηση θα συμμετάσχουν οι αθλητές και προπονητές των ακαδημιών ΛΙΟΝΤΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, CAMP NOU ΠΥΛΗΣ, CALCETTO ΙΣΤΙΑΙΑΣ ενώ οι ακαδημίες ΑΙΟΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ και EL CLASSICO ΧΑΛΚΙΔΑΣ λόγω κωλύματος θα συμμετάσχουν στο αντίστοιχο διήμερο της Αθήνας.
Στη διαδικασία θα παρευρεθεί σύσσωμο το επιτελείο της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με τον πρόεδρο Γιώργο Καπουράνη, τον Γενικό Διευθυντή Βασίλη Αργυρίου, τον Υπεύθυνο του Δικτύου και συντονιστή των διημέρων Σταμάτη Αργύρη και τον Υπεύθυνο της αξιολόγησης και Σύμβουλου Εκπαίδευσης της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Μιχάλη Μητροτάσιο ενώ οι προσπάθειες των αθλητών θα αξιολογηθούν και από το σκάουτερ του Παναθηναϊκού Κώστα Μάρκου.
Οι επιδόσεις των επίλεκτων αθλητών θα καταγραφούν και θα ενταχθούν στην πανελλαδική κλίμακα μέτρησης επιδόσεων και μετά την ολοκλήρωση όλων των διημέρων όσοι αθλητές συμμετείχαν στην αξιολόγηση της Λαμίας και έχουν πλασαριστεί στην πρώτη 120άδα θα ειδοποιηθούν για να συμμετάσχουν στην τελική φάση της αξιολόγησης στα τέλη Απριλίου.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Μεγάλη αγωνιστική δράση περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για την Κύπρο. Με συντονιστή τον υπεύθυνο του τομέα Κύπρου ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου το πρώτο Παγκύπριο Πρωτάθλημα για τις ακαδημίες της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ το οποίο θα πραγματοποιηθεί για 3 ηλικιακές κατηγορίες σε 2 γύρους και περιλαμβάνει αγώνες εντός και εκτός έδρας για όλες τις ακαδημίες.
Πρωταθλήτριες σε κάθε κατηγορία θα είναι οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση στη βαθμολογία κάθε κατηγορίας και μεταξύ άλλων θα κερδίσουν τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του πρωταθλήματος της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με συμμετοχή των πρωτευσάντων ακαδημιών σε Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία και ΗΠΑ.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Οι επαφές των υπεύθυνων της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με ακαδημίες του Βελιγραδίου είχαν αίσιο τέλος και στις επόμενες 20 ημέρες θα υπογραφούν τα πρώτα συμβόλαια συνεργασίας με τις ακαδημίες STOIJS F.C. και BEOGRAD F.C.
Οι εν λόγω ακαδημίες αριθμούν περίπου 500 αθλητές ενώ μέχρι τα τέλη Μάιου αναμένεται η τελική συμφωνία με άλλες 6 ακαδημίες του Βελιγραδίου με τις οποίες υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

Μεγάλη είναι η ανάπτυξη της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και στις ΗΠΑ αφού το παράρτημα της (GFD USA) αριθμεί ήδη 600 αθλητές από το Σεντ Λιούις και το Ιλλινόις.
Στις αρχές του νέου έτους θα ενεργοποιηθούν οι συμφωνίες που έχουν γίνει με ακαδημίες του Σικάγο και της Φλόριντα ενώ προκαταρκτικές επαφές έχουν γίνει ήδη και με ακαδημίες του Μαϊάμι όπου επίσης υπάρχει μεγάλος αριθμός Ελλήνων ομογενών.