Ο μεγάλος στόχος της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ήταν η αγωνιστική αξιολόγηση των 6.000 αθλητών της και η επιλογή των καλύτερων εξ αυτών με την παράλληλη συμμετοχή τους σε επίσημο δοκιμαστικό από τους προπονητές της κεντρικής Aκαδημίας του Παναθηναϊκού στην Παιανία.

Για την επίτευξη των παραπάνω εισήχθη στο σχεδιασμό της μία πολύ σημαντική καινοτομία που είναι η διοργάνωση διήμερων προγραμμάτων αγωνιστικής αξιολόγησης σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο.

Τα διήμερα αυτά διοργανώθηκαν σε 6 πόλεις της Ελλάδας αλλά και στη Λεμεσό της Κύπρου και σε αυτά συμμετείχαν οι 100 καλύτεροι αθλητές των ακαδημιών που βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική περιοχή με την πόλη διεξαγωγής αλλά και οι προπονητές όλων αυτών των ακαδημιών με την αξιολόγηση να περιλαμβάνει την διενέργεια εργομετρικών εξετάσεων αλλά και τεστ ικανοτήτων καθώς και την συμμετοχή τους σε αγώνες επίδειξης.

Η αυλαία του πολύ σημαντικού αυτού προγράμματος έπεσε το τριήμερο 7,8 και 9 Μαΐου όπου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Sportcamp στο Λουτράκι αξιολογήθηκαν οι 135 αθλητές που επιλέχθηκαν ως οι καλύτεροι στο σύνολο 6.000 αθλητών που διαθέτει η Πράσινη Ποδοσφαιρική Ανάπτυξη. Οι αθλητές αυτοί ήταν χωρισμένοι σε 5 ηλικιακά γκρουπ (1995-96-97-98-99) και δοκιμάστηκαν τόσο σε προπονήσεις όσο και σε αγώνες.

Σε αυτούς τους αθλητές περιλήφθηκαν και δύο νεαροί από τις ΗΠΑ, ο Σπύρος Καρύδης και ο Xhovani Dokaj οι οποίοι ανήκουν στο δίκτυο της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ και οι οποίοι παρέμειναν για μερικές ακόμα ημέρες αφού η δοκιμή τους συνεχίζετε μέσα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Την πρώτη ημέρα των δοκιμαστικών του Λουτρακίου όλα τα ηλικιακά γκρουπ προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Σύμβουλου Εκπαίδευσης και Προπόνησης της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης Μιχάλη Μητροτάσιου ενώ τη δεύτερη ημέρα το πρόγραμμα περιλάμβανε την προπόνηση τους από τους προπονητές των ακαδημιών του Παναθηναϊκού στην Παιανία.

Για αυτό το λόγο μετέβησαν στο Λουτράκι οι Κώστας Ταράσης, Κώστας Φραντζέσκος, Γιάννης Βονόρτας, Σπύρος Μαραγκός, Ράικο Γιάνγιανιν, Άρης Κυριαζής, Βαγγέλης Σάμιος, Βασίλης Καλαποθαράκος οι οποίοι προπόνησαν τους επιλέκτους, αξιολογώντας τους ταυτόχρονα σε θέματα που αφορούν την τεχνική, τη δύναμη και τον αθλητικό τους χαρακτήρα.

Παρόντες επίσης ήταν ο Πρόεδρος της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης Γιώργος Καπουράνης, ο περιφερειάρχης Γιώργος Καφές και ο σκάουτερ του Παναθηναικού Κώστας Μάρκου ενώ την ευθύνη της παραγωγής είχαν ο Υπεύθυνος του Δικτύου της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης Σταμάτης Αργύρης, συνεπικουρούμενος από το Γενικό Διευθυντή Βασίλη Αργυρίου και την υπεύθυνη διοικητικής υποστήριξης Αγγελική Πλατή.

Η τελευταία ημέρα των δοκιμαστικών ήταν και η πλέον εντυπωσιακή αφού περιλάμβανε αγώνες αξιολόγησης μεταξύ των επιλέκτων στις κατηγορίες 1995, 1996 και 1999 ενώ στις κατηγορίες 1997 και 1998 οι επίλεκτοι έδωσαν φιλικούς αγώνες με τις αντίστοιχες ομάδες του Παναθηναϊκού που μετέβησαν στο Λουτράκι από την Παιανία για αυτό το λόγο.

Τους αγώνες παρακολούθησαν εκτός όλων των προαναφερθέντων ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Φάνης Βουτσαράς, ο προπονητής της Golden Team Χουάν Ραμόν Ρότσα και φυσικά ο Διευθυντής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού στην Παιανία Νίκος Κόβης που θα έχει και την τελική ευθύνη της επιλογής κάποιων εκ των επιλέκτων για να στελεχώσει τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού στην Παιανία.

Η λήξη του τριήμερου δοκιμαστικού αξιολόγησης των επιλέκτων αθλητών της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης βρήκε τους υπεύθυνους του Δικτύου να συγχαίρουν όλους τους αθλητές για τη συμμετοχή τους τονίζοντας τους ότι ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης είναι οι καλύτεροι εκ των 6.000 αθλητών του Δικτύου κάτι που αποτελεί εκ προοιμίου μία τεράστια για αυτούς επιτυχία. Εξάλλου όλοι οι αθλητές έζησαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία ενώ κάποιοι από αυτούς θα κληθούν είτε για ένα δεύτερο δοκιμαστικό στην Παιανία είτε και για να στελεχώσουν αυτόματα τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Η αγωνιστική χρονιά δεν κλείνει εδώ για την Πράσινη Ποδοσφαιρική Ανάπτυξη αφού στις 26 και 27 Ιουνίου θα διεξαχθούν στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαίδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας οι σούπερ τελικοί του Green Challenge Tournament, η πρώτη φάση του οποίου διεξήχθη την περίοδο του Πάσχα σε Νάουσα και Λουτράκι ενώ στις 25 Ιουνίου θα γίνει η επίσημη συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιαστεί το πλάνο του Δικτύου για την επόμενη τριετία