Αθήνα, 15 Μαΐου 2013. Μετά από μία άκρως επιτυχημένη σεζόν, το τουρνουά ποδοσφαίρου Coca-Cola Cup έφτασε στο τέλος του. Έχοντας επισκεφθεί 9 πόλεις της Ελλάδος (Αθήνα, Λιβαδειά, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Γιάννενα, Πάτρα, Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη) και έχοντας υποδεχτεί σχεδόν 8.000 νεαρούς αθλητές, το Coca-Cola Cup έφτασε στο εορταστικό κλείσιμο της ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Οι καλύτερες ομάδες από τις 12 εγκαταστάσεις που έγινε το Coca-Cola Cup κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αγωνίστηκαν στους μεγάλους τελικούς που πραγματοποιήθηκαν στα Εκπαιδευτηρία «Ελληνογερμανική Αγωγή» και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους από το Σάββατο 11 Μαΐου ως την Κυριακή 12 Μαΐου για να κατακτήσουν την πρώτη θέση.

Στην προσπάθεια να μπουν όλοι οι επισκέπτες και φίλοι του Coca-Cola Cup σε κίνηση, δημιουργήσαμε το «Happiness is Movement Village», έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου οι γονείς, οι φίλοι και οι συνοδοί των αθλητών, είχαν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν και να μπουν στο πνεύμα ενός πιο ενεργού τρόπου ζωής.

Για να έχουν μάλιστα ένα επιπλέον κίνητρο, όλοι οι επισκέπτες κατά την είσοδό τους φόρεσαν έναν ειδικό θερμιδομετρητή, ο οποίος κατέγραφε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους τον αριθμό των θερμίδων που έχουν «κάψει» από τις δραστηριότητες του «Happiness is Movement Village» (διαγωνισμό σουτ, αγώνες με καρότσια, διάδρομο, στατικό ποδήλατο και αγώνες με πέδιλα). Με αυτό τον τρόπο, κάτω από τον ήχο της μουσικής από καταξιωμένους DJs, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να υιοθετήσουν έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής και να βιώσουν πως η κίνηση φέρνει χαρά.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αθλητισμού κ. Κούλα Γιαννακίδου, η οποία και απένειμε τα μετάλλια και τα τρόπαια στις ομάδες των τριών ηλικιακών κατηγοριών που κατέκτησαν την πρώτη θέση. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού έθεσε φέτος το Coca-Cola Cup υπό την αιγίδα του στην από κοινού προσπάθεια της Εταιρείας και της Πολιτείας για την περαιτέρω κινητοποίηση των εφήβων. Έχοντας σπάσει όλα τα περσινά ρεκόρ, το Coca-Cola Cup ολοκλήρωσε την πορεία του, σημειώνοντας άνοδο συμμετοχών, οι οποίες διπλασιάστηκαν σε σχέση με την πρώτη περίοδο.

Η κυπελλούχος ομάδα στην ηλικιακή κατηγορία 18-19 ετών κέρδισε ένα ταξίδι στο Τορίνο για να ζήσει μια αξέχαστη ποδοσφαιρική εμπειρία με την Juventus F.C. Αντίστοιχα, οι πρώτες ομάδες στις ηλικιακές κατηγορίες 14-15 και 16-17 (μία ανά κατηγορία) κέρδισαν ως έπαθλο τη συμμετοχή των μελών τους στο καλοκαιρινό πρόγραμμα ανάπτυξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών των σχολών της Arsenal στην Ελλάδα.

To Coca-Cola Cup είναι μια πρωτοβουλία της Coca-Cola και στοχεύει να προτρέψει τους νέους να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό, να αγωνιστούν για τη νίκη και να υιοθετήσουν έναν ενεργό τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, αναμένοντας να προσελκύσει ακόμη περισσότερες συμμετοχές. Πληροφορίες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης, καθώς και φωτογραφίες και videos από όλες τις εγκαταστάσεις μπορείτε να βρείτε στο http://www.coca-cola.gr, καθώς και στα επίσημα κανάλια της διοργάνωσης στα social media (@cocacolacupgr στο Twitter και http://www.facebook.com/CocaColaCupGreece στο Facebook).