Ο Παναθηναϊκός έκανε μια μεγάλη προσπάθεια αλλά λύγισε στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Άγιαξ στο πρώτο ματς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν με 1-0 απ’ τον Αίαντα και πλέον καλούνται να κυνηγήσουν την ανατροπή στην Johan Cruijff Arena στις 15 Αυγούστου.

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε σε χαμηλό τέμπο και με παιχνίδι κέντρου. Το πρώτο 25λεπτο πέρασε χωρίς κάποια σημαντική φάση και στις δύο πλευρές του γηπέδου μέχρι που ο Άγιαξ απείλησε για πρώτη φορά στο 25’ με τον Μπέρχουις, ο οποίος πλάσαρε αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε. Ωστόσο στο 28’, σε μια ανάλογη επιθετική προσπάθεια του Άγιαξ, οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το γκολ. Η ολλανδική ομάδα έκανε μια γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, κι ο Μπέρχουις σούταρε εύστοχα, αφού προηγουμένως η μπάλα προσέκρουσε και στο πόδι του Γεντβάι αλλάζοντας ελαφρώς πορεία.

Το Τριφύλλι έβγαλε αντίδραση αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα στο 44’ είχε τεράστια ευκαιρία όταν ο Μπακασέτας επιχείρησε δυνατό σουτ από πλάγια θέση. Όμως ο Πάσβεερ και το οριζόντιο δοκάρι απέτρεψαν το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πράσινοι βρήκαν με μεγάλη ορμή στο γήπεδο δείχνοντας τρομερή διάθεση για να κυνηγήσουν το γκολ. Στο 54’ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μετά από κάθετη του Μπακασέτα και ιδανικό τελείωμα του Μαντσίνι όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς Παναθηναϊκού που έχασε τεράστια ευκαιρία στο 61’ έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Μπακασέτα και πλασέ του Γερεμέγεφ, που όμως κατέληξε ελάχιστα άουτ. Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 78’ με ξαφνικό σουτ του Τζούριτσιτς όμως και πάλι ο Πάσβεερ απέκρουσε σωτήρια διατηρώντας το 0-1.

Ο Άγιαξ κάνοντας καθυστερήσεις από νωρίς στο β’ ημίχρονο, και υπό την ανοχή του διαιτητή, ουσιαστικά πάγωσε τον ρυθμό του αγώνα μπλοκάροντας αφενός την ενέργεια που έβγαλαν στο γήπεδο οι παίκτες του Τριφυλλιού, αφετέρου τη μεγάλη ώθηση που έδωσε η εξέδρα. Το γκολ της ισοφάρισης όμως δεν ήρθε και πλέον οι Πράσινοι καλούνται να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή στο Άμστερνταμ…

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (63’ Μπάλντοκ), Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον, Γεντβάι, Αράο, Τσέριν (76’ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας, Μαντσίνι (63’ Τετέ), Τζούριτσιτς (86’ Λημνιός), Γερεμέγεφ (63’ Ιωαννίδης).

Άγιαξ: Πάσβεερ, Ρενς, Σούταλο, Μπάας, Άτο, Χέντερσον, Φιτζ-Τζιμ (67’ Φαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ (82’ Μπρόμπεϊ), Μπέρχουϊς (57’ Γκααέι), Φορμπς (56’ Γκοντς), Άκπομ (67’ Τραορέ).