Θετική ήταν η εικόνα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας. Ο Ντιέγκο Αλόνσο είδε τους Πράσινους να ανταποκρίνονται σε στοιχεία που ζητάει μέσα από τις προπονήσεις. Άλλωστε ο Ουρουγουανός προπονητής ήθελε το πρώτο φιλικό της προετοιμασίας να έχει χαρακτηριστικά προπόνησης. Εξ ου και το τελικό σκορ 14-0 επί της Ουνιόν Χάους.

Ο προπονητής του Τριφυλλιού χρησιμοποίησε συνολικά 21 ποδοσφαιριστές, μοιράζοντας το χρόνο, με τον Γιώργο Νίκα να είναι ο μοναδικός που αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά του αγώνα. Οι Πράσινοι είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας, δεν άφησαν τον αντίπαλο να κάνει τελική στο παιχνίδι και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ.

Το σκορ άνοιξε στο πρώτο λεπτό ο Τζούριτσιτς με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 12′ ο Νίκας σκόραρε σε τετ α τετ, ενώ ένα λεπτό αργότερα πάλι ο Τζούριτσιτς πέτυχε το 3-0. Ο Σέρβος μέσος πέτυχε χατ τρικ στο 28′ με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 35′ ήταν η σειρά του Μαντσίνι να σκοράρει από κοντά ενώ το σκορ ημιχρόνου (6-0) έκλεισε στο 40′ με… δράστη τον Νταμπίζα.

Το 7-0 ήρθε πάλι από τον Νίκα στο 52′, ενώ στο 64′ πήρε τη σκυτάλη ο Γερεμέγεφ για το 8-0. Το σκορ πήρε τεράστιες διαστάσεις μέσα σε 9 λεπτά, από το 78′ έως το 87′ όταν κατά σειρά σκόραραν οι Μπρέγκου, Βαγιαννίδης, Αϊτόρ, Σένκεφελντ και Γερεμέγεφ (δύο γκολ)!

Παναθηναϊκός: Λίλο (46′ Καρακασίδης), Κάτρης (46′ Βαγιαννίδης), Κυριόπουλος (46′ Φικάι), Γεντβάι (46′ Αράο), Τσοκάι (46′ Σένκεφελντ), Ζέκα (46′ Ρουμπέν), Νίκας, Τρουιγιέ (46′ Βιλένα), Μαντσίνι (46′ Μπρέγκου), Τζούριτσιτς (46′ Αϊτόρ), Νταμπίζας (46′ Γερεμέγεφ).