Τη νέα φανέλα της ομάδας, για την αγωνιστική περίοδο 2009-10 παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η adidas.

Η Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε παρουσία των ποδοσφαιριστών της ομάδας, Γιώργου Καραγκούνη, Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Djibril Cisse. Την adidas εκπροσώπησαν οι κ.κ. Alain Brouhard, Διευθύνων Σύμβουλος adidas Group – Ν.Α. Ευρώπης και Κυριάκος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής adidas Group – Ν.Α. Ευρώπης.

Ο κ. Ανδρέας Μπέκιος, Εμπορικός Διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρόσφατα ανανεώσαμε την συνεργασία μας με την adidas για την επόμενη πενταετία και ο πρώτος καρπός της συνεργασίας μας είναι οι φανέλες που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στα top club που συνεργάζονται με την adidas και ο αθλητικός εξοπλισμός που χρησιμοποιεί η ομάδα είναι τελευταίας τεχνολογίας. Ελπίζουμε οι νέες φανέλες να συνδεθούν με πολλές αγωνιστικές επιτυχίες και οι φίλαθλοι μας να τις αγαπήσουν.»

Στη συνέχεια, ο κ. Κυριάκος Κοφινάς, επισήμανε: «Εξασφαλίσαμε για την ομάδα του Παναθηναϊκού τον πιο εξελιγμένο ποδοσφαιρικό εξοπλισμό ο οποίος θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της ομάδας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαστε υπερήφανοι που ο Παναθηναϊκός αποτελεί μέλος της παγκόσμιας οικογένειας της adidas και ευχόμαστε μεγάλες διακρίσεις για τη νέα χρονιά.»

Η adidas θεωρεί την ομάδα του Παναθηναϊκού σύμβολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και στηρίζει αυτή τη μακρόχρονη και επιτυχημένη σχέση συνεργασίας εξοπλίζοντας την ομάδα με τον τελειότερο ποδοσφαιρικό εξοπλισμό. Οι εμφανίσεις ξεχωρίζουν για το σύγχρονο σχεδιασμό και την εξελιγμένη εφαρμογή των τεχνολογιών της adidas όπου χάρη στην αφοσίωση, την ανανέωση και τη λειτουργική αρτιότητα όλα τα προϊόντα συμβάλλουν στην καλύτερη απόδοση του αθλητή. Οι αγωνιστικές εμφανίσεις, καθώς και ολόκληρος ο προπονητικός εξοπλισμός, σχεδιάστηκαν από το ειδικό τμήμα της adidas International για την ομάδα του Παναθηναϊκού και αποτελούν μέρος των αποκλειστικών σχεδίων της adidas για τις μεγάλες ομάδες της που θα συμμετάσχουν στο φετινό Champions League.
Τα χρώματα των νέων εμφανίσεων είναι το κλασικό πράσινο με λευκό για την 1η εμφάνιση, το λευκό με το πράσινο για τη 2η και το μαύρο σε συνδυασμό με το πράσινο για την 3η.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις λεπτομέρειες του σχεδιασμού, με το κλασσικό έμβλημα του τριφυλλιού σε μεγάλο μέγεθος, να διατηρείται στο μπροστινό μέρος της φανέλας ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε ως κύριο χαρακτηριστικό της προηγούμενης, επετειακής εμφάνισης. Στο πίσω μέρος της εμφάνισης, διακρίνεται το λογότυπο της ομάδας κεντημένο πάνω από το όνομα του κάθε ποδοσφαιριστή, ενώ στην εσωτερική πλευρά του κάτω στριφώματος έχει τυπωθεί το λογότυπο και το όνομα της ομάδας.

Όπως πάντα για την adidas, η τεχνολογία παίζει τον 1ο ρόλο στο σχεδιασμό των εμφανίσεων. Στις νέες φανέλες έχουν εφαρμοστεί οι τεχνολογίες ClimaCool™ και FlowMapping™ οι οποίες απομακρύνουν δραστικά τη θερμότητα και τον ιδρώτα από το σώμα του αθλητή, ενώ ταυτόχρονα ο αέρας διαπερνά το ύφασμα και διατηρεί το σώμα δροσερό και στεγνό. Επιπλέον, η τεχνολογία Formotion™, χάρη στον τρισδιάστατο σχεδιασμό της φανέλας, προσφέρει τη μέγιστη εφαρμογή με το ύφασμα να ακολουθεί με φυσικό τρόπο τις κινήσεις του σώματος. Τέλος, οι επίπεδες ραφές καταργούν τους ερεθισμούς και την τριβή του υφάσματος με το σώμα σε στιγμές έντονης δράσης.

Το ντεμπούτο των νέων εμφανίσεων θα πραγματοποιηθεί με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας στον 1ο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν από σήμερα να προμηθευτούν τις ρέπλικες των επίσημων εμφανίσεων από τις μπουτίκ της Ομάδας καθώς και τα καταστήματα της adidas.