Το νέο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε από την ΠΑΕ στις Αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Η αρχική τοποθέτηση του Προέδρου

Στην αρχική του τοποθέτηση κατά την παρουσίαση ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, κ. Ι. Αλαφούζος επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας. Λίγα πράγματα για τη φιλοσοφία μας και το βασικό λόγο που επιλέξαμε τη συγκεκριμένη τεχνική ηγεσία: Η τεχνική ομάδα επελέγη με βασικό κριτήριο το υψηλό επίπεδο, το σύγχρονο ποδόσφαιρο και το ήθος. Ανθρωποι που μοιράζονται το ίδιο όραμα και την ίδια πεποίθηση. Ο προπονητής είναι ο Γιάννης Αναστασίου, ο Δημήτρης Σαραβάκος θα είναι ο συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Στηβ Ρούτερ εξειδικεύεται στη δημιουργία νέων παικτών, ο Γιάννης Βονόρτας είναι δικαιωματικά σε αυτό το τραπέζι – όχι ότι ο Χουάν δεν το άξιζε – καθώς στήριξε την ομάδα με μεγάλη επιτυχία, ενώ ο Γιούσεφ Φος είναι γυμναστής που θα βοηθήσει την ομάδα. Ο Νίκος Νταμπίζας είναι στη Νιόν για το πρώτο δίπλωμα και θα είναι ο τεχνικός μας σύμβουλος, ουσιαστικά, τεχνικός διευθυντής.

Το ποδόσφαιρο που θα παίζει η ομάδα, θα είναι σύγχρονο, επιθετικό και ποδόσφαιρο κυριαρχίας και θέλουμε να παίξουμε στη Λεωφόρο. Τις επόμενες μέρες θα θέσουμε ένα ερώτημα, αν θέλουν όλοι να μείνουμε στη Λεωφόρο για πάντα ή να κατασκευάσουμε ένα νέο γήπεδο. Η ψήφος του κόσμου θα είναι πολύ σημαντική. Αν είναι η Λεωφόρος έχουμε ήδη σχέδια για να ανακαινιστεί εσωτερικά και εξωτερικά».

Αναστασίου: «Ο στόχος είναι το club να λειτουργήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Β. Κωνσταντίνου που συντόνισε την παρουσίαση έδωσε το λόγο στο νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε τα ακόλουθα:

«Καλησπέρα σε όλους. Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ και η διοίκηση μου έδειξε εμπιστοσύνη. Είχα μια επικοινωνία τότε που ήμουν στην Αγγλία με τον κ. Αλαφούζο και κάναμε μια συζήτηση για το πλάνο μου. Μιλήσαμε για τη δομή και τη λειτουργία της ομάδας. Με βοήθησε σε αυτό ότι πρόσφατα είχα περάσει από την ομάδα. Εγιναν συζητήσεις με κυριότερο στόχο την επιβίωση του club και την εξέλιξή του, σε ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό club και εγώ που έζησα αρκετά χρόνια στο εξωτερικό το βίωνα όταν γινόταν αναφορά στην Ελλάδα για το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ και το βιώνω και τώρα από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα αναλάβω.

Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο club, ευρωπαϊκό και το γνωρίζω πολύ καλά αυτό. Ο στόχος είναι το club να λειτουργήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σίγουρα απαιτείται πολύ δουλειά και είμαστε κάτι παραπάνω από έτοιμοι για αυτό. Στόχος είναι να εξελιχθούμε σε όλους τους τομείς. Στόχος είναι ο Σύλλογος να έχει τη δική του φιλοσοφία, όχι βασισμένη σε αγγλικό ή γερμανικό πρότυπο. Αφού υπάρχει η Ακαδημία όπου γίνεται δουλειά με καλή φιλοσοφία, στόχος είναι να γίνει αυτό και στην πρώτη ομάδα, ώστε σε λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός να παράγει τους δικούς του παίκτες και προπονητές. Υπάρχουν τα περιθώρια, απαιτείται πολλή δουλειά. Μας αρέσει η δουλειά, δε θα ακούσετε πολλά λόγια από εμένα και τους συνεργάτες μου. Στόχος είναι να είμαστε πολλές ώρες στο γήπεδο, είτε με την πρώτη ομάδα είτε με την Ακαδημία».

Δημήτρης Σαραβάκος: «Θέλουμε να βελτιώσουμε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας»

Ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε στο Δημήτρη Σαραβάκο, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος που μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφω και θα αναλάβω τη θέση. Μου αρέσει πάρα πολύ. Εχουμε να προσφέρουμε πάρα πολλά και ξέρετε πως δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Θα είμαι ο συνδετικός κρίκος στο ποδοσφαιρικό team με τον Γιάννη Αναστασίου, τον Γιάννη Σαμαρά και τον Γιάννη Βονόρτα. Θέλουμε να βελτιώσουμε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε με αυτό το μπάτζετ που θα έχουμε για να φέρουμε παίκτες που δε θα βλέπουν τον Παναθηναϊκό ως ένα καλό συμβόλαιο, αλλά θα ξέρουν την ιστορία και γιατί παίζουν στον Παναθηναϊκό».

Νίκος Νταμπίζας: «Να κάνουμε το όραμα πράξη»

Στη συνέχεια διαβάστηκε γραπτή δήλωση του Νίκου Νταμπίζα, ο οποίος δεν παρέστη λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Στη δήλωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού τιμ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους της ομάδας για την επιλογή στο πρόσωπό μου. Δυστυχώς, λόγω προκαθορισμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθώ.
Ένας μεγάλος Σύλλογος με επέλεξε για έναν πολύ σημαντικό ρόλο και αυτό είναι τιμή και τεράστια ευθύνη ταυτόχρονα. Στόχος είναι η αναγέννηση της ομάδας και θα εργαστώ με βάση τις αρχές που έχω σαν άνθρωπος και τις γνώσεις που έχω αποκομίσει μέσα από τη διαδρομή μου στο χώρο του ποδοσφαίρου, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε το όραμα πράξη».

Στηβ Ρούτερ: «Αποδέχομαι την πρόκληση, ευχαριστώ τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστώ».

Ο Στηβ Ρούτερ, μέλος του τεχνικού επιτελείου, υποστήριξε με τη σειρά του:

«Ενδεχομένως να μην βλέπετε συχνά πολλούς Αγγλους προπνητές να δουλεύουν σε ξένους Συλλόγους. Αυτό συμβαίνει επειδή είμαστε μικρός νησιωτικός λαός και μερικές φορές μας κατηγορούν ότι είμαστε εθνικιστές ή ξενόφοβοι. Είχα την τύχη στην Αγγλία να συνεργαστώ με τον Γιάννη Αναστασίου και τον Γιάννη Σαμαρά. Οταν συνεργάζεσαι με κάποιον, κοιτάς το χαρακτήρα του. Εγώ είδα ανθρώπους πολύ αξιόπιστους, πάρα πολύ ικανούς, που έχουν τα φόντα να διαπρέψουν ως προπονητές. Οταν μου δόθηκε η δυνατότητα να έρθω σε έναν Σύλλογο με το μεγαλείο του Παναθηναϊκού, ήταν αρκετό να με πείσει ώστε να αποδεχθώ την πρόκληση και να έρθω για να δημιουργήσω μαζί με εκείνους. Ηθελα να πω δύο λόγια για τους ανθρώπους που ήδη έχω συναντήσει. Ολοι ασπάζονται τις ίδιες αρχές. Ο ρόλος μου θα είναι να υποστηρίξω όλα τα άτομα στο Σύλλογο.

Είτε πρόκειται για μικρή ομάδα είτε για μεγάλη, όπως ο Παναθηναϊκός, το θέμα είναι οι καλές προθέσεις για τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων. Αποδέχομαι την πρόκληση, ευχαριστώ τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστώ».

Φος: «Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό»

Ο Γιούσεφ Φος δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό για τη δυνατότητα που μου δίνει να δουλέψω σε μεγάλο Σύλλογο. Θα ήθελα να βοηθήσω το Σύλλογο να αναπτυχθεί στο υψηλότερο επίπεδο».

Βονόρτας: «Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά»

Τελευταίος τοποθετήθηκε ο Γιάννης Βονόρτας που παρέδωσε τη σκυτάλη του προπονητή στον Γιάννη Αναστασίου, παραμένοντας όμως στο επιτελείο, με τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αλαφούζο και τη διοίκηση που με εμπιστεύθηκαν γι’ αυτή τη θέση. Μετά τη χθεσινή ήττα μας από τους νέους πίστευα πως θα με απέλυαν. Η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη για μένα, ως πρωτόπειρο, αλλά με την υποστήριξη και την επαφή που είχαμε με τον πρόεδο, φέραμε την ομάδα ως εδώ. Δεν κατάφερα βαθμολογικά να βάλω την ομάδα στα play – offs, ήταν πολύ μικρό το διάστημα, η παραμικρή απώλεια θα στοίχιζε, όπως και τελικά συνέβη. Ομως, είμαστε σε αναμονή και αυτό δίνει χαρά σε όλους μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μας και το επιστημονικό προσωπικό, το ιατρικό τιμ, τους φροντιστές, όσους δουλεύουν εδώ.

Είμαι ευχαριστημένος που συνεχίζω, ξέρω το τεχνικό τιμ, εκτιμώ και σέβομαι τους ανθρώπους. Υπάρχει ένα όραμα που ξεκινά και αφορά την αγωνιστική και όχι μόνο αναγέννηση του Παναθηναϊκού. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά, γι’ αυτό δεν λέω καλή επιτυχία, γιατί είμαι σίγουρος. Θέλω να ευχηθώ καλή αρχή στον Γιάννη Αναστασίου και με αυτό τον τρόπο να του παραδώσω το κλειδί της ομάδας».