Ένα από τα πλέον χρήσιμα φιλικά σε περίοδο προετοιμασίας είναι αυτά κόντρα σε ομάδες που βρίσκονται βήματα πιο μπροστά σε επίπεδο ετοιμότητας, διότι τότε γίνονται πιο ευδιάκριτα τα στοιχεία που επιδέχονται βελτίωσης. Τέτοιο ήταν το φιλικό του Παναθηναϊκού κόντρα στην Πάφο. Η κυπριακή ομάδα αγωνίζεται σε μία εβδομάδα στα προκριματικά του Conference League και ήταν το τέταρτο φιλικό προετοιμασίας της. Το τελικό 0-0 αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, μια και ο αγώνας ήταν αρκετά ισορροπημένος.

Οι Πράσινοι στερήθηκαν των Μπακασέτα, Αϊτόρ που προφυλάχθηκαν, του Μπάλντοκ που έκανε προπόνηση, ενώ στο 22ο λεπτό αντικαταστάθηκε ο Γεντβάι λόγω ενόχλησης στο δικέφαλο.

Το Τριφύλλι έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 33′ μετά από ωραία ανάπτυξη από αριστερά με τον Κώτσιρα να βρίσκει στην περιοχή τον Μαντσίνι κι αυτός να γυρίζει στη μικρή περιοχή στον Γερεμέγεφ, όμως το σουτ του Σουηδού έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από το δοκάρι. Στο πρώτο ημίχρονο η Πάφος απείλησε δύο φορές αλλά ο Λοντίγκιν ήταν νικητής απέναντι σε Τάνκοβιτς, Ζάιρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές δεν βοήθησαν τις δύο ομάδες. Η πιο σημαντική στιγμή ήρθε στο 81′ με τον Τσοκάι να σουτάρει διαγώνια μέσα από την περιοχή και τον Ίβουσιτς να αποκρούει.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν (46’ Ντραγκόφσκι), Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (69’ Κάτρης), Γεντβάι (22’ Ζέκα), Κώτσιρας (46’ Φικάι), Αράο (69’ Τσοκάι), Βιλένα (69’ Κυριόπουλος), Λημνιός (46’ Ρουμπέν), Τζούρισιτς (69’ Μπρέγκου), Μαντσίνι (69’ Νίκας), Γερεμέγεφ (69’ Νταμπίζας).

Πάφος: Ίβουσιτς, Μελούσο (69’ Πηλέας), Τζόσεφ, Γκόλνταρ, Μπρούνο, Ναμέ (69’ Ελία), Ντράγκομιρ (83’ Κολότας), Τάνκοβιτς (69’ Βαλακάρι), Πελάζιο, Κορέια (69’ Ντε Μπρίτο), Ζάιρο.