Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον Τζορτζ. Οι συμπαίκτες του, οι φίλοι του, τα αδέρφια του, έδειξαν δύναμη ψυχής και έκαναν το ελάχιστο που θα μπορούσαν για να τιμήσουν τη μνήμη του αγαπημένου μας Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι Πράσινοι, έχοντας βιώσει μια ασύλληπτη τραγωδία, βρήκαν τη δύναμη και κατόρθωσαν να νικήσουν τον ΟΦΗ με 1-0 στο Θ. Βαρδινογιάννης για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν συναισθηματικά φορτισμένοι στο πρώτο παιχνίδι δίχως τον Τζορτζ δίπλα τους. Βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση φορώντας φανέλες με τον αριθμό 32, λίγο αργότερα φωτογραφήθηκαν κρατώντας τη φανέλα που φορούσε με το Τριφύλλι, ενώ πριν από τη σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Άπαντες φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια και ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας, στο δικό του περιβραχιόνιο είχε τα αρχικά GB και το 32. Όλα θύμιζαν τον δικό μας Τζορτζ…

Παρά τη συναισθηματική φόρτιση, οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν με μεγάλη αποφασιστικότητα στο γήπεδο και μόλις στο 6’ έφτασαν στην επίτευξη ενός γκολ. Ο Τζούριτσιτς πάσαρε στο ύψος της περιοχής για τον Τετέ, ο οποίος γύρισε προς το τέρμα και σούταρε αμέσως στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία και στα δίχτυα του Χριστογεώργου για το 0-1. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας και εκείνοι που βρίσκονταν στον πάγκο, σχημάτισαν αγκαλιασμένοι έναν κύκλο και σήκωσαν ψηλά τη φανέλα του Τζορτζ, αφιερώνοντας σε εκείνον το γκολ…

Στο 9’ ο ΟΦΗ απείλησε με σουτ του Χατζηθεοδωρίδη που κατέληξε άουτ, ενώ οι Πράσινοι άγγιξαν το 0-2 στο 21’ σε διαδοχικά σουτ του Τετέ εντός περιοχής που κόντραραν στα σώματα και στο 24’ μετά από ωραία συνεργασία. Ο Τετέ κινήθηκε κατά μέτωπο, πάσαρε για τον Μπακασέτα, ο οποίος γύρισε παράλληλα προς την μικρή περιοχή, εκεί όπου ο Γερεμέγεφ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην τελευταία σημαντική φάση του α’ ημιχρόνου στο 41’, ο ΟΦΗ είχε ένα απειλητικό σουτ με τον Γιουνγκ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού του Ντραγκόφσκι και άουτ. Ο ΟΦΗ απείλησε με μακρινό σουτ του Γκονζάλες στο 56’ αλλά ο Ντραγκόφσκι, παρά το γεγονός ότι η μπάλα κόντραρε και στο σώμα του Τζούριτσιτς αλλάζοντας επικίνδυνα πορεία, ήταν σε ετοιμότητα, έπεσε στην αριστερή γωνία του και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Oι Πράσινοι απάντησαν στο 60′ με σουτ του Τετέ, που ανέκοψε ο Λαμπρόπουλος και με κεφαλιά του Αράο στο 61’, που κατέληξε ελάχιστα άουτ. Ο Τετέ απείλησε ξανά στο 72’ με έξυπνο μακρινό σουτ από πλάγια θέση, όμως ο Χριστογεώργος απέκρουσε δύσκολα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού διατήρησαν μέχρι τέλους τον έλεγχο του παιχνιδιού φτάνοντας με ασφάλεια στη νίκη και στο τρίποντο.

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε ο Γιώργος Νίκας, ο οποίος αντικατέστησε τον Γερεμέγεφ στο 79’ και αγωνίστηκε σε θέση σέντερ φορ.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (78’ Αμπάντα), Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς (68’ Μπάκιτς), Καραχάλιος (89’ Αποστολάκης), Φούντας (68’ Ριέρα), Νους, Σενγκέλια, Γιουνγκ (78’ Σαλτσέδο).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (79’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν, Τετέ (89’ Μαντσίνι), Μπακασέτας (79’ Ουναΐ), Τζούριτσιτς (61’ Πελίστρι), Γερεμέγεφ (79’ Νίκας).