Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-1 στο Generali Stadium της Πράγας από την Σπάρτα στον πρώτο αγώνα του 3ου γύρου των προκριματικών του Champions League. Πλέον το “Τριφύλλι” θα παλέψει για την πρόκριση στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τρίτη.

Οι “πράσινοι” μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 6ο λεπτό απείλησαν την εστία της Σπάρτα, με σουτ του Καραγκούνη έξω από τη περιοχή, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Στο 22΄ ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε έξω από τη περιοχή επιχείρησε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Η Σπάρτα άνοιξε το σκορ στο 26΄ μετά απο σέντρα του Κουσνιρ από τα δεξιά και κεφαλιά του Χολέντα. Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει άμεσα όταν ο Σισέ εκμεταλλεύθηκε το λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, βρέθηκε στη περιοχή, πέρασε τον Μπλάζεκ ανοίγοντας την μπάλα στα πλάγια, πλάσαρε αλλά ο Ρέπκα έσωσε την εστία της Σπάρτα διώχνοντας με προβολή. Στο 31΄ οι Τσέχοι πέτυχαν το 2-0 με σουτ του Βάτσεκ. Στην αμέσως επόμενη φάση το “Τριφύλλι” έφθασε μια ανάσα από το γκολ όταν ο Σαλπιγγίδης ανατράπηκε στη περιοχή της Σπάρτα και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σισέ αλλά ο Μπλάζεκ απέκρουσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει τους γηπεδούχους και στο 67΄ μπήκε ξανά στο παιχνίδι όταν ο Σπυρόπουλος έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζεκ. Στο 85΄ η Σπάρτα πέτυχε και τρίτο γκολ με σουτ του Καλουντα έξω από τη περιοχή. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Σαλπιγγίδης μετά από εκτέλεση κόρνερ απ’ τα δεξιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ.

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ: Μπλάζεκ, Χολέντα (59΄ Προυντρίκοφ), Πάμιτς, Ρέπκα, Χούμπνικ, Κούζνιρ, Χούσεκ, Βάτσεκ, Ζόφτσακ, Ζέμαν (76΄ Κάλουντα), Γουλφριντ (90΄+1 Στρέστικ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Καντέ (69΄ Σαριέγκι), Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπίερσμιρ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο (83΄ Κατσουράνης), Γκάμπριελ (59΄ Λέτο), Καραγκούνης, Σισέ, Σαλπιγγίδης.