Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-2 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στον αποψινό πρώτο αγώνα για την φάση των play off του Champions League. Η ρεβάνς θα γίνει στην Μαδρίτη στις 25/8.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στο 20΄ απείλησαν την εστία της Ατλέτικο με κεφαλιά του Σισέ την οποία μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Ισπανών. Τρία λεπτά αργότερα το «Τριφύλλι» έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Σισέ μπήκε από αριστερά στη περιοχή της Ατλέτικο, έκανε το σουτ, ο Χουανίτο αλλοίωσε την πορεία της μπάλας και ο Ασένχο έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 36΄ οι παίκτες της Ατλέτικο συνδυάστηκαν και ο Μάξι Ροντρίγκεζ έγινε αποδέκτης της μπάλας στη περιοχή, πλάσαρε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ένα λεπτό μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έφερε το παιχνίδι στα ίσια καθώς μετά από μπαλιά του Καραγκούνη, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ατλέτικο και με πλασέ «κρέμασε» τον Ασένχο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 63΄ η Ατλέτικο έκανε το 2-1 όταν το σουτ του Μάξι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού, η μπάλα κατέληξε στον Φορλάν που με σουτ από το ύψος της περιοχής πέτυχε το δεύτερο γκολ για τους Ισπανούς. Επτά λεπτά αργότερα ο Αγκουέρο πέτυχε και τρίτο γκολ, καθώς εκμεταλλευόμενος το λάθος των παικτών του Παναθηναϊκού, μπήκε στη περιοχή από πλάγια θέση και με σουτ έκανε το 3-1.

Οι «πράσινοι» δεν το έβαλαν κάτω και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σεμπάστιαν Λέτο σκόραρε από πλάγια θέση με το αριστερό, μετά από πάσα του Σπυρόπουλου. Στο 82΄ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Χριστοδουλόπουλος από καλή θέση στη περιοχή με δεξί σουτ δεν κατάφερε να σκοράρει.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο (79’ Χριστοδουλόπουλος), Μάτος (46’ Λέτο), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σισέ, Σαλπιγγίδης.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ασένχο, Χάιτινχα, Α. Λόπεθ, Ουιφαλούσι, Χουανίτο, Ασουνσάο, Ρ. Γκαρθία (71’ Σαντάνα), Σιμάο, Μάξι (86’ Σιναμά-Πονγκόλ), Αγκουέρο (75’ Χουράδο), Φορλάν.