H ισπανική Ατλέτικο Μαδρίτης θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην φάση των play off του Champions League. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 19 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στο «Βιθέντε Καλντερόν» στις 25 του ίδιου μήνα.

Σχετικά με την κλήρωση ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Κώστας Αντωνίου δήλωσε «Η Ατλέτικο είναι ότι πιο δύσκολο θα μπορούσε να προκύψει για μας σε αυτή την κλήρωση. Σίγουρα η αντίπαλός μας είναι το φαβορί αλλά καμιά ομάδα απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να αισθάνεται υπερβολική σιγουριά. Τώρα καλούνται οι ποδοσφαιριστές να αποδείξουν αν τα φαβορί εκτός γηπέδου ισχύουν και μέσα στο γήπεδο.»

Ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Καραγκούνης δήλωσε για την κλήρωση με την Ατλέτικο: «Δεν ήταν η καλύτερη δυνατή κλήρωση για μας, ωστόσο έχουμε την ποιότητα για να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πρώτο παιχνίδι, αν εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και δεν δεχθούμε γκολ μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οι πιθανότητες σε τέτοιες περιπτώσεις πιστεύω ότι είναι 50-50. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει θα τα καταφέρουμε ακόμη και αν μας έπεσε ο δυσκολότερος αντίπαλος.»