Ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου καθώς επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0 και τερμάτισε πρώτος στα play off της Super League.  Οι “πράσινοι” πάλεψαν για την νίκη, ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους, επέβαλαν τον ρυθμό τους και έφτασαν δίκαια στην επικράτηση.

 

Το “Τριφύλλι” μπήκε δυνατά στον αγώνα και έφτασε κοντά στο γκολ στο 17΄ όταν ο Σαλπιγγίδης έκανε το σουτ έξω από τη περιοχή, ο Σαχά έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Γκάμπριελ που τροφοδότησε τον Καραγκούνη, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ. Στο 25΄ οι “πράσινοι” έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, όταν ο Σαλπιγγίδης μπήκε στη περιοχή απέφυγε τον Σάχα, αλλά κινήθηκε πλάγια με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα. Στο 30΄ ο Σάχα ανέτρεψε τον Καραγκούνη και ο διαιτητής Κάκος έδειξε το σημείο του πέναλτι και την κίτρινη κάρτα στον πορτιέρο της ΑΕΚ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιώργος Καραγκούνης που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Έξι λεπτά αργότερα το “Τριφύλλι” πέτυχε και δεύτερο γκολ όταν ο Καραγκούνης από αριστερά τροφοδότησε τον Άντε Ρουκάβινα που από το ύψος του πέναλτι, με όμορφο πλασε έγραψε το 2-0.  Στο 66΄ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Σαλπιγγίδη έξω από τη περιοχή. Στο 82΄ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Σαλπιγγίδη που έκανε το σουτ λίγο έξω από τη περιοχή, αλλά ο Σαχα μπλόκαρε τη μπάλα.

 

ΑΕΚ: Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος (70′ Χετεμάι), Κουτρομάνος, Γεωργέας, Μαντούκα (56′ Ντιούφ), Καφές, Σκόκο, Γκέντζογλου, Μπλάνκο, Τζεμπούρ (65′ Παυλής)

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ (69′ Νίλσον), Καραγκούνης (80′ Μάτος), Ρουκάβινα (53′ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης